Start her
Søg på siden

Primær navigation

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Få nyheder, gode råd og masser af lir - direkte i din indbakke.

Ruteopmåler - opmål din løberute online

Er du en løber, der ønsker at holde styr på din løberute? Så er en ruteopmåler lige noget for dig! En ruteopmåler er et genialt værktøj til planlægning og evaluering af din løbetræning. Du kan bruge ruteopmåleren til at planlægge din løberute eller til at opmåle løberuten, når du kommer hjem. Se her hvilket gratis værktøjer vi anbefaler til opmåling af din løberute.

Ruteplanlægger fra Aktiv Træning

Aktiv Træning har en velfungerende og brugervenlig ruteopmåler online. Fordelen ved planlæggeren på Aktiv træning er, at du kan oprette en gratis bruger, der gør det muligt at gemme og dele løberuter.

Hvis du kender din tid, kan værktøjet måle gennemsnitshastighed og give dig et estimat på, hvor mange kalorier, du har forbrændt under din løbetur.

Sådan tegner du din løberute:

  1. Find ruteplanlægger på https://ruteplanner.aktivtraening.dk.
  2. Har du løbet på vej og stier, så sæt flueben i “tilpas rute til stier og veje.”
  3. Klik i på søgeikonet øverst til højre og skriv din startadresse.
  4. Klik på kortet hvor din løberute starter.
  5. Tegn din løberute ved at klikke med musen.
  6. Lige under kortet kan du hele tiden se antal km for den optegnede rute.

Ruteplanner fra I FORM

I FORM har et ruteplanlægningsværktøj, der er stort set identisk med værktøjet på aktiv træning. Begge værktøjer bliver udgivet af Bonnier, så det er nok forklaringen på at de ligner hinanden så meget.

Der er dog én ret afgørende forskel. På Aktiv træning, kan du oprette en gratis profil, så du kan gemme og dele dine løberuter. Hvis du vil have den mulighed på I FORM, skal du have et betalt abonnement.

Med I FORMs ruteplanner kan du ligesom på aktiv træning opmåle din løberute, så du kan se hvor lang den er, og hvor mange kalorier du har forbrændt. Du kan også se hvor højt du har løbet, og hvor mange højdemeter du har tilbagelagt. Det er en god måde at holde styr på din træning på.

Sådan bruger du ruteopmåleren fra I FORM

Ruteopmåleren er meget nem at bruge. Du skal blot tegne din løberute på kortet, og så vil den automatisk beregne længden af din løberute. Du kan også se hvor mange kalorier du har forbrændt, og hvor højt du har løbet god måde at holde styr på din træning på.

Når du har tegnet din løberute, kan du gemme den og dele den med dine venner. Det er en god måde at dele dine løbeture med andre og få inspiration til nye løberuter.

Hvor præcis er en ruteopmåler?

De fleste ruteopmålere er ret præcise. Ved en rute på 10 km. vil afvigelsen i forhold til en måling med et Garmin Løbeur oftes være få 100 meter. Afvigelserne skyldes som regel ikke fejl i opmålingen, men de små variationer der opstår afhængig af, hvilken side af vejen du løber og om du skærer hjørner af undervejs.

Og så er en ruteopmåler selvfølgelig aldrig mere præcis end det, du selv taster ind

Få præcis løberuter med et løbeur med GPS

Er du blevet lidt træt af at tegne ruter ind, så kan du købe et løbeur, der har indbygget GPS.

Her finder du et bredt udvalg af løbeure. Vi har bygget et filter, så det er nemt for dig at finde et løbeur, der passer til dine behov.