Start her
Søg på siden

Primær navigation

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Få nyheder, gode råd og masser af lir - direkte i din indbakke.

Forbrænding af kalorier ved løb

Beregn din forbrænding her

Her kan du beregne, hvor mange kalorier du forbrænder på en løbetur

min.
sek.
kg

Indtast dine værdier i værktøjet, så bliver din forbrædning automatisk beregnet

Hvor mange kalorier forbrænder du ved løb?

Du har nok hørt folk omregne sommerferie-isen og fredagspizza til x-antal kilometer i løbetøjet. Det er en lidt hård måde at stille effekten af dit løb op, fordi det fokuserer meget hårdt på, hvor mange kalorier løbeturen forbrænder.

Løb er ikke en magisk måde billet til bedre samvittighed, når du har føler, du har spist for meget. Så prøv at lade være med at behandle det sådan. Det fører sjældent gode steder hen.

Løb kan være en del af vejen til vægttab, men husk at løbeturen ofte kun udgør en lille del af din samlede daglige forbrænding af kalorier.

Hvad skal du bruge kalorieforbrænding til?

Kalorieforbrænding er mest interessant for dig, hvis du ønsker at tabe dig.

Et vægttab er på papiret utrolig simpelt: Du skal forbrænde flere kalorier end du indtager. De kalorier du forbrænder på en løbetur er “ekstra” i forhold til din basisforbrænding. Bruger du et ur til din træning, vil du kunne aflæse disse kalorier som aktive kalorier. I forbindelse med et vægttab er det en god ide, vide ca. hvor mange kalorier, du forbrænder på din løbetur.

Mange falder i fælden og spiser en masse usundt umiddelbart efter en løbetur - fordi de føler de har fortjent det, eller fordi de tror de har forbrændt mere end de har. Det kan være er virkelig skift for kalorieregnskabet og potentielt set sætte vægttabet i stå. De fleste forbrænder meget færre kalorier på en løbetur end de tror. Så i stedet for at løbeturen bidrager positivt til vægttabet, kan du risikere at du pludselig har indtaget flere kalorier end du har forbrændt.

Når du kender din kalorieforbrænding, kan du meget bedre kunne vurderer hvor mange kalorier du kan indtage.

Hvordan beregner du din basis-forbrænding

Hvordan finder du cirka ud af, hvor mange kalorier du forbrænder i løbet af en dag, hvis du slet ikke bevæger dig? Hvis du virkelig vil nørde, I kalorieforbrænding, så findes der forskellige formler og beregnere:

  • https://madpyramiden.dk/brug-pyramiden/kalorier/kalorieberegner/
  • https://iform.dk/vaegttab/kalorieforbraending/hvor-mange-kalorier-har-jeg-brug-for

En hurtig tommelfingerregel er at dit daglige energibehov er 30 kcal. pr. kg. kropsvægt.

Almindelige spørgsmål
om kalorieforbraending

I kalorie-beregneren her, kan du indtaste din vægt og tid du har løbet, så får du et estimat på, hvor mange kalorier du har forbrændt.

Løb kan sagtens være en del af strategien til et vægttab, men løb alene gør det ikke. Du bliver nødt til også at have fokus på dit kalorieindtag.

Du kan nemt og hurtigt beregne din forbrænding af kalorier på siden her.. Men generelt er kalorieforbrænding udregnet som en funktion af intensitet (ofte målt med puls) og tid.